Ingo Oblak

dr. dent. med.

Ingo Oblak

Predstavlja 3. generacijo zobozdravnikov v družinskem podjetju Zobozdravstvo Oblak.

Po srednji šoli v Veliki Britaniji in Gimnaziji Bežigrad, je šolanje nadaljeval na medicinski fakulteti v Ljubljani. Tekom študija je bil dejaven na različnih področjih, vodil delavnice oživljanja za splošno javnost, spremljal slovenske pediatrične paciente ob napotitvi na zdravljenje v Nemčijo, bil demonstrator anatomije za študente nižjih letnikov, bil predstavnik letnika Medicinske fakultete, član senata Medicinske fakultete…

Že od prvega letnika študja se je usmerjal v kirurgijo, tako je pod mentorstvom Prof. Ihan Hren, predstojnice Katedre za maksilofacialno kirurgijo objavil več strokovnih člankov v slovenskih, nemških in mednarodnih strokovnih revijah s faktorjem vpliva (SCI). 

Je prejemnik Prešernove nagrade za najboljše znanstveno-raziskovalno delo Medicinske fakultete.

S področja kirurgije pod mentorstvom Prof. Ihan Hren in Doc. Verdenika pripravlja doktorat znanosti.

Na Univerzi Ludwig Maximillian v Münchnu je opravljal polletno izmenjavo, kot tudi enomesečno strokovno usposabljanje pri Prof. Ehrenfeldu na oddelku za ustno, čeljustno in obrazno kirurgijo. Z univerzo nadaljuje sodelovanje pri strokovnih objavah.

 

Poleg materne slovenščine govori nemško, angleško, špansko in hrvaško. 

V preteklosti je tekmoval v atletiki, zato še danes uživa ob teku, plavanju, smučanju in konjeniškem športu. V prostem času rad bere, igra klavir in harmoniko, potuje z vlaki in rešuje naloge iz fizike.

9e0fb59c-ebd7-4ca9-966f-04a45b2dc05f
ZMOKS ingo oblakg

Ingo Oblak, dr. dent. med. : “Moje vodilo pri delu je: natančnost, natančnost in natančnost.”