Špela Nastran

dr. dent. med.

Špela Nastran

Že od nekdaj sem bila kreativna. Všeč sta mi umetnost in oblikovanje. Rada se družim z ljudmi in izpopolnjuje me, če jim lahko pomagam. Vesela sem, da sem našla poklic, ki vse to združuje.

Kaj je moj cilj? Želim pomagati pacientom, da (p)ostanejo zdravi. Skrb za ustno higieno, pravilna uporaba zobnih pripomočkov ter redna kontrola in vzdrževanje zdrave ustne votline naj postanejo prioriteta vsakega posameznika. Zdrav nasmeh, svež dah, sanirano in čisto zobovje je osnovna komponenta zdravja in dokazano dviguje kakovost življenja.

Kaj me navdihuje? Zobozdravstvo je v zadnjih desetletjih postala prava umetnost. Navdihujejo me napredni materiali in možnost dovršenih estetskih rešitev, s katerimi lahko izrazim svojo kreativnost.

Kaj me motivira? Zadovoljni pacienti, ki z nasmehom in brez strahu vstopajo v naš center in ki aktivno sodelujejo pri zdravljenju, končni rezultat pa prinese zadovoljstvo ne samo njim, temveč celotnemu timu.

Po končani gimnaziji sem študij nadaljevala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, smer dentalna medicina. Dodatno sem se pol leta izobraževala na Finskem na Univerzi Oulu, kjer sem tekom izpopolnjevanja opravila tudi dodatne izpite k diplomi: Prosthetic treatment of edentulous patient, Dental anxiety, Dental radiology.

Redno se udeležujem mednarodnih izobraževanj kot na primer:

  • ICDE Ivoclar Vivadent, Liechtenstein, 2013
  • iTop Introductory 2016
  • Natančnost in estetika v digitalni stomatologiji, Zagreb 2018
008_Špela Nastran